Kurczak w owocowej galarecie

Kurczak w owocowej galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podwójna pierś kurczaka

    1
  • szczypta szałwii

  • torebka ekspresowej herbatki miętowej

  • galaretka pomarańczowa

    1 op.
  • bulion drobiowy

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso ugotować w takiej ilości bulionu aby było przykryte. Na początku gotowania dodać herbatkę miętową i szałwię. W tym czasie przyrządzić galaretkę i przygotować owoce. Miękkie mięso wyjąć z wywaru, ostudzić i pokroić w niezbyt grube plastry. Ułożyć na głębokim półmisku, przybrać owocami i zalać płynną ostudzoną galaretką. Wstawić do lodówki, aby zakrzepła.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rosik93

19.08.2010 17:20
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat