Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krajanka \"Kocie Łby\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miękkie masło 125 g
gorzka czekolada 280 g
syrop kukurydziany 1/4 szklanki
herbatniki 230 g
mini pianek 2 szklanki
cukier puder 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka \"Kocie Łby\"

W rondlu rozpuścić masło, czekoladę i syrop. Odlać ok. ½ szklanki mikstury i odstawić na bok. Herbatniki rozgnieść na okruszki różnych wielkości. Wrzucić do mikstury z roztopioną czekoladą, dodaj pianki. Wlać wszystko do foliowej formy, wygładzić masę. Polać ½ szklanki wcześniej roztopionej czekolady.

Zostawić w lodówce na 2h lub na całą noc. Pokroić na 24 części i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 10.10.2011 21:05
super
adam1f 16.08.2011 00:09
super
gosia47-47 10.08.2011 08:00
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak