Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe krówki z pistacjami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 350 g
mleko skondensowane puszka
masło 2 łyżki stołowe
obranych pistacji 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe krówki z pistacjami

Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do rondla. Wlać mleko z puszki, dodać masło. Podgrzać, mieszając, na jednolitą masę. Rozbić pistacje na mniejsze kawałki. Dodać do masy czekoladowej i wymieszać. Rozprowadzić w kwadratowej formie. Wyrównać powierzchnię. Wstawić do lodówki, zostawić do stężenia. Pokroić na kawałki. Zapakować w małe torebki foliowe. Przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.02.2012 10:02
fajny przepis
Adam12 29.10.2011 14:34
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak