Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki cielęce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki
sznycle cielęce 8 szt.
szynka wiejska 8 plastrów
olej 2 łyżki
śmietana kremówka 200 ml
ciemna zasmażka do sosów 1 łyżka
sól
cukier
Pieprz biały mielony Prymat
winogrona zielone 15 dag
wino słodkie białe 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki cielęce

Na każdym sznyclu ułożyć plasterek szynki i porcję natki. Ciasno zwinąć, formując roladki, spiąć drewnianymi szpileczkami. Podsmażyć na oleju. Wlać wino i 125 ml wody, wymieszać. Dusić przez 10 minut. Mięso wyjąć, przełożyć na talerzyk, przykryć folią aluminiową, aby nie wystygło. Winogrona pokroić na połówki, włożyć do sosu. Dodać śmietanę i zasmażkę, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gotowy sos przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru. Danie podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 07.04.2012 21:26
smaczne
suzana 09.08.2011 19:45
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak