Taka pośpieszna grzybowa z makaronem z naleśników :

Taka pośpieszna grzybowa z makaronem z naleśników :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ½ szklanki słodkiej śmietanki,½ litra rosołu ( jak nie ma to wody ),20 dag pieczarek

  • 2 łyżki masła,6 gotowych naleśników ( ja miałam zamrożony gotowy makaron z naleśników )

  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

  • zupa grzybowa

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na rumiano na maśle .Przełożyć do garnka i zalać rosołem , wywarem warzywnym lub wodą i gotować 10 minut. Rozrobić w odrobinie wody gotową zupę grzybową ,, z papierka „ i wlać do garnka . Gotować 5 minut. Wlać śmietankę . Doprawić zupę do smaku .Naleśniki ( jeśli były zamrożone to przelać gorąca przegotowaną woda by rozmarzł i odcedzić ) zwinąć w ruloniki i pokroić w paseczki. Na talerzach ułożyć makaron naleśnikowy , zalać gorącą zupą posypać natką .

Drobna rada .Ja przy okazji gotowania rosołu odlewam sobie za każdym razem jakieś ½ litra , studzę i mrożę , a potem mam gotowy jak musze zrobić szybką zupę lub sos .
Tak samo postępuje z naleśnikami .Co jakiś czas smażę sobie kilkanaście naleśników , kroję je na makaron , dzielę na porcje i zamrażam .Mam gotowy do zup owocowych , grzybowej, lub innych .Można z niego też robić deser ze słodkim sosem i owocami .

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mirka-Ludomila

25.03.2011 08:02
bardzo ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat