Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy z piankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pianek 150 g
masło 50 g
groszków czekoladowych 250 g
wrzącej wody 4 łyżki
śmietana kremówka 280 ml
ekstrakt waniliowy łyżeczka
startej białej czekolady 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy z piankami

Masło, pianki i groszki czekoladowe rozpuścić na jednolitą masę, a następnie przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno z wanilią. Połączyć śmietanę z masą czekoladową. Nałożyć porcje musu do kieliszków koktajlowych, oprószyć białą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 09.08.2011 17:56
muszę spróbować :)
Natalia37
Natalia37 09.08.2011 17:56
wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak