Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z mięsem mielonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
mięso mielone 400 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
bułka 1 szt.
jajko 1 szt.
cebula 1 szt.
czosnek 1 ząbek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl.
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z mięsem mielonym

Piersi z kurczaka opłukać, skroić tak aby powstały płaskie płaty, rozbić. Mięso posolić, popieprzyć.
Zrobić farsz z wieprzowego mięsa mielonego, dodając do niego rozmoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę, cebulkę przesmażoną na tłuszczu, jajko, sól, pieprzi czosnek.
Farsz nakładać na płaty mięsa, zwinąć je w roladkę, spiąć.
Obtoczyć w jajku i bułce, smażyć na oleju na patelni na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 10.08.2011 13:44
wyglądają rewelacyjnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak