Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj na pieczarkowej kołderce.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 1 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki 60 dag
cebula biała 2 sztuki
bulion drobiowy 300 ml
masło 4 łyżki
Majeranek suszony Prymat
śmietana 8 łyżek
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj na pieczarkowej kołderce.

Fileta płuczemy,osuszamy i kropimy sokiem z cytryny.
Solimy i pieprzymy.
Pieczarki oczyszczone ,kroimy w plasterki,cebule drobno siekamy.
Mieszamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego wcześniej nasmarowanego tłuszczem.
Na wierzch wykładamy kawałki ryby.
Polewamy bulionem i ścieramy na nią wiórki masła oraz posypujemy majerankiem.
Pieczemy przez 10 minut w temp. 200* C a następnie zmniejszamy ja do 170 * C. Wyciągamy na chwile potrawę ,kropimy lekko wodą i pieczemy jeszcze 15 minut. Pod koniec zapiekania polewamy śmietaną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 12.01.2014 21:40
super pomysł
jeta72 25.03.2013 08:59
super przepis :-)
olkaaa 10.01.2013 10:41
muszę koniecznie spróbować
Motorek 10.09.2012 15:47
pycha
Jaheira11 08.12.2011 21:46
apetycznie brzmi
ben-ka 18.08.2011 09:40
rybka smaczna jest!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak