Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane wątróbką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 15 dag
cebula 1 średnia
pieprz
sól
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane wątróbką

Jaja przekroić wzdłuż, wyjąć żółtka. Wątróbkę oczyścić, pokroić na kawałki, podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i razem poddusić do miękkości. Wątróbkę zmielić razem z żółtkami, doprawić solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełnić białka, ułożyć na liściach sałaty, można udekorować pomidorem i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 30.05.2013 06:55
Świetny pomysł na jajka :)
Ada-Gaba 12.06.2012 06:57
dla mnie coś nowego
Tika4444 04.01.2012 21:07
ciekawe połączenie składników
dianix 31.10.2011 12:58
takich jajek nie robilam i nie jadlam, smaczne sa?
halina17 09.08.2011 15:29
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak