Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z parowaru

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt.
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
oliwa 1 łyżka
sos sojowy 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z parowaru

Piersi umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić. Posypać papryką i pieprzem, polać 2-3 łyżkami sosu sojowego i 1 łyżką oliwy z oliwek, dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 30 min.
Po tym czasie przełożyć kurczaka do pojemnika parowaru. Parować ok. 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 16.04.2012 19:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak