Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki meksikana

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 8 szt.
fasolka czerwona 1 puszka
cebula 1 szt.
karkówka 1/2 kg
kukurydza 1 puszka
papryka czerwona 1 szt.
czosnek 3 ząbki
pomidor 1 szt.
sól 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki meksikana

Pół kilograma karkówki pokroić w kostkę (1cm x 1cm) i wrzucić na oliwę. Podsmażyć ze wszystkich stron, aby mięso zbrązowiało i dodać pokrojoną cebulę i czosnek, posolić. Po kilku minutach dodać pokrojoną w drobne kawałki paprykę czerwoną i pomidora, obsypać ostrą papryką. Podlać wodą i dusić ok 40 minut. Po tym czasie dodać 1/3 puszki kukurydzy i 1/3 puszki czerwonej fasoli.
Na gotowe naleśniki nałożyć farsz meksykański, zwijać w rulonik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 05.07.2012 20:24
wygląda apetycznie
Misiek1 10.08.2011 13:45
fajna propozycja!
ewasylwia 09.08.2011 15:23
lubię takie tylko bez czerwonej fasoli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak