Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście naleśnikowym

5.0
(518)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Ryba w cieście naleśnikowym to świetna propozycja na obiad dla całej rodziny. W towarzystwie frytek i ulubionej surówki będzie zachwycającym posiłkiem.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 4 szt.
mąka pszenna 1 szkl.
mleko 1/2 szkl.
jajko 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście naleśnikowym

Ryba w cieście to wyjątkowe połączenie smaków, które zachwyci niejednego smakosza. Delikatny filet ryby w lekkim cieście, usmażony na złocisty kolor to niebanalna potrawa i doskonały przepis, szczególnie dla fanów panierek.

Przepis na rybę w cieście naleśnikowym:

1. Każdy filet przekroić na 4 części, natrzeć solą, pieprzem i koperkiem. Można skropić sokiem z cytryny.

2. Z jajka, mleka i mąki przygotować bardzo gęste ciasto naleśnikowe. Każdy filet maczać w cieście i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Ryba w cieście naleśnikowym jest idealnym wyborem na obiad dla bliskich. Klasyczne połączenie sprawia, że to danie jest niezwykle atrakcyjne dla wielbicieli dobrego jedzenia. Wystarczy jedno podejście, aby zakochać się w wyjątkowym smaku ryby w cieście naleśnikowym i z pewnością będziecie wracać do tego przepisu na rybę w cieście naleśnikowym. A może dziś macie ochotę na owoce morza, jeśli tak, to polecamy przepis na krewetki z chorizo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak