Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mięsa mielonego z korniszonem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
jajko 1 szt.
bułka 1 szt.
cebula 1 szt.
ogórek konserwowy Smak 5 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mięsa mielonego z korniszonem

Do mięsa mielonego dodać jajko, namoczoną w mleku bułkę (lub 2 łyżki bułki tartej), drobno pokrojoną cebulkę, doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wyrobić.
Ogórki przekroić wzdłuż na pół. Lepić kotleciki, do środka wkładać połowę korniszona. Rozgrzać olej na patelni, klopsiki obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na ciemnozłoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 22.05.2012 17:43
pomysłowe
Agnieszka/picola 16.08.2011 22:52
podoba mi się
Agnieszka/picola 16.08.2011 22:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak