Faszerowane dzwonka ze szczupaka na parze :

Faszerowane dzwonka ze szczupaka na parze :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 łyżki pokrojonego koperku,6 płaskich łyżeczek kaszy manny błyskawicznej

  • sól,pieprz mielony,½ łyżeczki soku z cytryny,½ łyżeczki otartej skórki z cytryny

  • szczupak

    2 dzwonka (ze środka)
  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze środkowych dzwonek szczupaka usunąć mięso , kręgosłup i ości od skóry tak by jej nie uszkodzić .Ugotować na twardo 1 jajko , obrać i przekroić na pół na szerokość .
Mięso oczyścić ze wszystkich ości . Zmielić lub drobno pokroić . Dodać koperek , jajko szczyptę soli , mielonego pieprzu , sok z cytryny, skórkę z cytryny . Wyrobić masę . Podzielić na pół .Na rozłożoną skórę z dzwonek nałożyć masę mięsną .W każda wcisnąć ½ jajka , zawinąć skórę wokół masy tak by środek stanowiło ,, oczko „ z jajka , wokół masa mięsna i skóra .
Ułożyć na liściach kapusty lub pora na środkowej kondygnacji parowaru i gotować 30 minut od chwili kiedy woda zacznie wrzeć .
Podawać polane roztopionym masłem z ziemniakami i mizerią .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat