Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe przekładane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt kakaowy 1 szt.
śmietana 30% 400 ml
cukier puder 3 łyżki
śmietan fix 2 szt.
budyń 1 szt.
mleko 3 szkl.
masło 1 kostka
cukier 1/2 szkl.
kawa rozpuszczalna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe przekładane

Biszkopt przekroić na pół. Budyń ugotować na mleku z dodatkiem kawy i cukru. Ostudzić, zmiksować z masłem. Kremem przełożyć biszkopt.
Ubić śmietanę z cukrem i śmietan-fixami, wyłożyć na ciasto. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 01.02.2013 10:49
mniam
1j1o1l1a1 09.08.2011 15:41
kuszące
ewasylwia 09.08.2011 15:23
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak