Ryba z ostrym sosem pomidorowym

Ryba z ostrym sosem pomidorowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filetów rybnych( morszczuka)

    1 kg
  • sosu sojowego

    150 ml
  • posiekanego szczypiorku

    2 łyżki
  • mąki kukurydzianej

    2 łyżki
  • sos

  • sosu chili

    1 łyżeczka
  • sosu sojowego

    3 łyżeczki
  • przeciery pomidorowego

    3 łyżki
  • olej

  • ocet ryżowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę opłukać, pokroić w kawałki długości 5 cm.
Kawałki ryby maczać w sosie sojowym, obtaczać w mące i smażyć ok 2 min na mocno rozgrzanym oleju. Wyjąć, osączyć na ręczniku kuchennym.
Składniki sosu wymieszać, zagotować.Rybę posypać szczypiorkiem. podawać z sosem. Pycha:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Boguśka1

09.10.2010 22:41
muszę wypróbować

aginaa

30.09.2010 10:40
super

aginaa

30.09.2010 10:40
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat