Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki z szynki z bananami smażonymi w rumie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka gotowana 2 plastry
banan 1 szt
rum 20 ml
wykałaczki 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki z szynki z bananami smażonymi w rumie

Każdy plater wędliny tniemy na 3 paski, banan kroimy na plastry - najlepiej na 12, tak aby na każdym koreczku znajdowały się 2 plastry banana. Na patelni najpierw delikatnie podsmażamy szynkę a następnie banany, które podlewamy rumem. Gdy rum wyparuje zdejmujemy banany z kuchenki. Na talerzu układamy pasek szynki, a ja jego jednym końcu plaster banana, który owijamy pozostałym fragmentem plastra szynki tworząc tak jakby ślimaczka. Na to układamy kolejny plaster banana i znów zawijamy szynkę. W całość wbijamy wykałaczkę. Czynność powtarzamy z każdym paskiem szynki. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak