Barwne pikle

Barwne pikle

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwonej i żółtej papryki

    10 dag
  • mini kolb kukurydzy

    10 dag
  • fasolki szparagowej

    10 dag
  • małych cebulek

    10 dag
  • marchewek

    10 dag
  • ziaren gorczycy białej

    0,5 łyżeczki
  • czosnku

    1 ząbek
  • korzenia chrzanu

    3 cm
  • 6 % białego octu winnego

    5 łyżek
  • cukru i soli do smaku

    1 szczypta
  • laurowy

    1 liść
  • ziela angielskiego

    5 ziaren
  • pieprzu kolorowego

    8 ziaren
  • brokuły

    10 dag
  • patison

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Niepełną szklankę wody (200ml) zagotować z octem oraz zielem angielskim, pieprzem, liściem laurowym, przekrojonym na cztery części ząbkiem czosnku, cukrem i solą. Warzywa ciasno ułożyć warstwami w słoikach typu \"twist\" posypując gorczycą oraz startymi wiórkami chrzanu. Wlać zalewę. Pasteryzować około 20 min. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

28.03.2013 09:33
ciekawy pomysł

Pani Domu

02.10.2012 18:04
muszą ładnie wyglądać

Pani Domu

02.10.2012 18:04
muszą ładnie wyglądać

AgaS10

28.01.2011 10:04
Super:)

patusia

27.11.2010 01:37
Apetyczne.

Goya

04.10.2010 14:57
ciekawe

Katarzyna156

30.09.2010 10:56
będzie trzeba wypróbować;)

Agnieszka191

31.08.2010 22:41
ciekawe

RenataZ-et

31.08.2010 17:03
Fajny pomysł

pauluna

31.08.2010 13:56
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat