Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z pieczarkami, wątróbką i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 50 dag
pieczarki 30-40 dag
cebula 2 sztuki
marchew 1 sztuka
por (białe części) 1 sztuka
seler 1/2 szuki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz
ziele angielskie
Ciasto pierogowe

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z pieczarkami, wątróbką i warzywami

WYKONANIE:
Do wody wrzucić obrane warzywa (pora pokrojonego w mniejsze kawałki), dodać przyprawy w ziarnach z liściem laurowym, posolić- gotować do miękkości warzyw.
W trakcie gotowania warzyw, wątróbkę umyć, osuszyć, doprawić pieprzem- usmażyć na oleju, ostudzić, w międzyczasie obrać cebule, pokroić w piorka/kostkę, pokroić pieczarki w kawałki. Wrzucić na rozgrzaną patelnie posmarowana olejem (może być ta sama, na której wcześniej usmażyliśmy wątróbkę, może być inna),najpierw delikatnie zeszklić cebule, a po chwili dodać pieczarki, razem podsmażyć kilkanaście minut, pozostawić do ostygnięcia.
Wykonać swoje ulubione ciasto pierogowe, ** zostawić do odpoczęcia, (po wystygnięciu składników farszu- zmielić wszystko w maszynce- i gotowy farsz doprawić solą, zmielonym pieprzem i majerankiem, Farsz nakładać do pierożków, ugotować- podawać polane np. stopionym masłem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak