Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsianki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 200 g
masło 200 g
cukier brązowy 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Owsianki

Masło rozpuszczamy i studzimy. Płatki mieszamy dokładnie z cukrem. Dolewamy masło i mieszamy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia a następnie wykładamy masę. Rozkładamy na całej blasze, i ugniatamy rękoma. Owsianki powinny być niskie tak 0,5 cm (na zdjęciach są grubsze bo akurat takie były potrezbne ;). Zapiekamy - 190 stopni ok. 25 minut. Po wyjęciu od razu kroimy i zostawiamy do wystygnięcia. Owsianki można przechowywać pare tygodni w blaszanych pojemnikach...o ile się komuś uda coś tam schować :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 19.07.2012 22:38
Wyglądają świetnie! :)
cukiereczek 10.03.2012 07:54
super
Koper 15.08.2011 23:23
mało skomplikowane, a jaki efekt :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak