Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso jagnięcia smażone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 20 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cebulka dymka 4 cebulki
czosnek 3 ząbki
olej 4 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
woda 1 łyżka
sól 1 łyżka
wódka 1 łyżka
olej sezamowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso jagnięcia smażone

Mięsko pokroić na bardzo cienkie plastry , mąkę ziemniaczaną połączyć z 1 łyżką wody i wymieszać z mięsem , 2 łyżki oleju wlać do dużej patelni , rozgrzać na średnim ogniu mieszając smażymy przez 2 minuty potem mięso wyjąc i odstawić . Do tej samej patelni wlać 1 łyżkę oleju , włożyć cebulę i czosnek , mieszając smażyć 2 minuty i zwiększamy płomień . Mięso przekładamy na patelnię , wlać sos sojowy , wódkę i posolić mieszając smażymy 1 minutę na dużym ogniu a przed podaniem dodać olej sezamowy i zamieszać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 24.07.2012 16:07
ekstra
babcia
babcia 24.07.2012 16:07
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak