Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną zalane galaretą :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczypta pieprzu mielonego,1 łyżeczka majonezu
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
rosół drobiowy 1/2 l
szynka konserwowa 3 duże plastry
jajko 3 szt.
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną zalane galaretą :

Ugotować jajka na twardo , obrać , rozetrzeć na miazgę z majonezem . Doprawić solą .Posmarować plastry szynki pastą jajeczną .Zwinąć ruloniki . Każdy przekroić ostrym nożem na 3 części . Ułożyć w pojemniczku. Obłożyć groszkiem i warzywami . Namoczyć żelatynę w kilku łyżkach zimnej wody i rozpuścić ją we wrzącym rosole . Doprawić rosół pieprzem .Lekko ostudzić i takim zalać delikatnie ruloniki szynki. Wstawić do lodówki do zastygnięcia .Podawać z octem , cytryną , chrzanem – jak kto lubi .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 07.05.2012 21:58
pyszności
Rybciia 11.05.2011 09:32
ale ładne
Agnik 03.05.2011 16:22
śliczne
Agnieszka/picola 30.03.2011 18:22
pycha
Joanna108
Joanna108 01.10.2010 10:46
Robię bardzo podobne. Są wyśmienite i wszystkim zawsze smakują.
Emilia22 23.09.2010 17:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak