Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z grochu łuskanego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
boczek wędzony 20 dag
oliwa 1 łyżka
groszek zielony 1/4 puszki
mareranek do smaku
sól do smaku
groch 1/2 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z grochu łuskanego

WYKONANIE:
Ugotować groch (łuskanego nie trzeba namaczać wcześniej- ok, 45-60 minut) w osolonej wodzie, w międzyczasie pokroić boczek i cebulę w drobna kosteczkę- podsmażyć boczek- dodać cebulę- do zrumienienia jej. Groch odcedzić, nieco ostudzić- dodać łyżkę oliwy, pieprz, majeranek do smaku, zmielić blenderem na gładka masę, dodać zielony groszek z puszki- zmielić razem, na samym końcu dodać cebule z boczkiem i wymieszać, a potem stosować jako pasta do kanapek, czy nadzienie do naleśników
ps. Można ominąć boczek i wtedy wyjdzie całkiem fajna pasta wegetariańska

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak