Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jajeczne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt.
cebula 1 szt.
olej 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
jajko ugotowane na twardo 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jajeczne

Cebulę drobno pokroić i zeszklić na dwóch łyżkach rozgrzanego oleju.
Pokroić jajka, dodać zeszkloną cebulę, tartą bułkę, surowe jajko, przyprawić.
Wyrobić i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak