Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina duszona z imbirem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
olej 2 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
wódka 3 łyżki
cukier 1 łyżka
imbir starty 1 łyżeczka
woda 4 szklanki (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina duszona z imbirem

Mięso pokroić w kostkę , każda z kostek powinna mieć skórę słoninę , i wkładamy do rondelka gdzie wlaliśmy olej i smażymy do 5 minut lub do utraty czerwonego koloru , następnie wlać wódkę , sos sojowy , cukier , imbir , cebulę i wlać wrzącą wodę i gotujemy 2 minuty , zebrać szumowiny , zmniejszyć płomień , podczas duszenia starajmy się aby mięso przewracać drewnianą łyżką . Mięso i sos przekładamy do wazy i podajemy z ryżem na sypko .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 19.09.2011 23:05
ale aromat- aż poczułam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak