Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie ja\'la łosoś

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 6 szt
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
ocet winny 1 szklanka
cukier 20 dag
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 ziaren
Goździki całe Prymat 2 szt
cebula 5 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie ja\'la łosoś

Ziarna przypraw lekko potłuc i przełożyć do garnka ze stali nierdzewnej, dodać wino, ocet, całość zagotować na małym ogniu. Dodać cukier, podgrzewać cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści. Cebulę pokroić w krążki, dodać do marynaty i gotować na małym ogniu jeszcze przez 5 minut. Śledzie pokroić na porcje, ułożyć w szklanym słoju, zalać zimną marynatą i odstawić na 2-3 dni do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 05.08.2013 08:38
Fajny pomysł na śledzie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak