Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl.
masło 250 g
śmietana 18 proc 1 szkl.
cukier waniliowy 3 łyżeczki
jabłka 1/2 kg
cukier 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z jabłkami

Zagnieść ciasto z podanych składników. Jabłka obrać i pokroić w ósemki lub w dość dużą kostkę. Rozwałkować ciasto, kłaść kawałek jabłka, wcześniej ,,maczanego\"
w cukrze i lepić jak pierogi.
Upiec ciastka na złoto w temp. 180*C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 09.08.2011 10:18
Pyszniutkie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak