Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pikantno kwaśna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1 1\\2 łyżki
woda 5 łyżek
sos sojowy 3 łyżki
woda 2 łyżki
ocet 5 łyżek
pieprz
jajko
pieczarki 4
filet z kurczaka 1\\2
smalec 1 1\\2 łyżeczki
cebula 3 łyżki
rosół 4 szklanki
sól
olej sezamowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pikantno kwaśna

W małej miseczce najpierw wymieszaj mąkę ziemniaczaną z wodą i sosem sojowym , octem , pieprzem i to odstawić . 4 oczyszczone już pieczarki i połówka fileta pokroić w słupki grubości zapałki , na dużej patelni rozgrzać smalec , włożyć cebulę już posiekaną i smażyć przez 2 minuty , potem wlać wywar dodać pieczarki i mięso z kurczaka doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Po tym czasie zamieszać i wlać zupy mąkę ziemniaczaną połączoną z innymi składnikami i podgrzewać aż zupa zacznie gęstnieć , ciągle mieszając wlać powoli roztrzepane jajko przecedzić je przez zęby widelca tak aby powstały nitki , i przyprawić olejem sezamowym i solą odstawiamy . Na koniec jeszcze raz zupę dobrze zamieszać aby jajko dobrze połączyło się z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak