Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos orzechowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
cytryna 1/2 szt
czosnek 1 ząbek
papryka mielona szczypta
cukier
sól
pieprz
bulion warzywny 1 szklanka
orzechy włoskie 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: sos orzechowy

Obrany czosnek przeciskamy przez praskę a cebulę ścieramy na tarce o drobnych otworach i mieszamy z papryką solą i pieprzem oraz gorącym bulionem,dodajemy sok z cytryny i drobno posiekane orzechy i podgrzewamy.Można dodać kieliszek miodu który dosłodzi nasz sos.Fajny do potraw z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak