Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w musztardzie z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 3 łyżki
pieprz
sól
musztarda 2 łyżki
olej 3 łyżki
cebula 2 sztuki
karkówka wieprzowa

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w musztardzie z cebulą

Mięso dzielimy na kotlety. Oprószamy solą i pieprzem i lekko ubijamy. Przyprawę mieszamy z olejem i musztardą i zalewamy karkówkę. Mieszamy tak aby marynata dotarła na każdy kawałek mięsa. Odstawiamy na dwie godziny. Smażymy na złoto z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i dodajemy na nią pokrojoną w piórka cebulę. Smażymy.
Zdejmujemy z patelni. Układamy kawałki karkówki, a na to wykładamy cebulę. Dusimy kilka minut na małym ogniu. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.09.2013 01:00
Smaczne to.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak