Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z fasolką i wołowiną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka 30 dag
wołowina 30 dag
olej 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
masło 1\\2 łyżeczki
ryż 1 1\\2 szklanki
woda 2 1\\4 szklanki
rosół 1 szklanka
marynata
sos sojowy 1 łyżka
woda 2 łyżeczki
cukier 1\\2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z fasolką i wołowiną

Mięso pokroić w cienkie paski i wymieszać ze składnikami marynaty odstawić na 15 minut. W tym czasie ugotować ryż na sypko , fasolkę przygotować . Do szerokiego płaskiego rondelka wlać 2 łyżki oleju mocno rozgrzać i włożyć mięso mieszając smażyć minutę na ostrym ogniu , wybrać łyżką cedzakową . Jedną łyżką oleju i masła rozgrzać na patelni włożyć umytą fasolkę posolić mieszając smażyć 2 minuty mieszając , następnie wkładamy ryż wymieszać i lać rosół gotujemy pod przykryciem 8 minut na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 06.04.2013 15:13
bardzo smaczne połączenie :)
babcia
babcia 15.08.2012 12:03
bardzo ciekawe połączenie
babcia
babcia 15.08.2012 12:03
bardzo ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak