Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z kapustą i polędwicą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 30 dag
polędwica sopocka 10 dag
olej 2 łyżki
sól 1\\2 łyżeczki
smalec 1 łyżeczka
ryż 1,5 szklanki
woda 2 1\\4 szklanki
rosół 1 szklanka
sos sojowy 1 łyżka
woda 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z kapustą i polędwicą

Ryż ugotować na sypko w 2 1\\4 szklanki wody , kapustę ,jeśli jej nie mamy to możemy zastąpić sałatą zieloną pokroić w kawałki po usunięciu zewnętrznych liści , wędlinę pokroić w cienkie plasterki , rozgrzewamy olej na patelni wkładamy najpierw kapustę posolić mieszamy smażyć 2 minuty na średnim ogniu. Następnie dodajemy smalec i wędlinę zamieszać i smażyć półtorej minuty i na koniec wkładamy ugotowany ryż wymieszać i wlać rosół i to mamy gotować na małym ogniu razem przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.09.2011 22:41
Fajne połączenie składników.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak