Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta truskawkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryny Kasii 1,5 kostki
mąki 1,5 szklanki
cukru 1/2 szklanki
żółtko jajek 3
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń waniliowy 2
mleko 3 szklanki
truskawek 200 g
białej czekolady 4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: tarta truskawkowa

Ciasto na tarte zagniatamy z polowy kostki margaryny Kasii, mąki, cukru, żółtek i proszku do pieczenia. Wysmarowaną forme do tarty wykładamy ciastem i pieczemy ok 25 min w 180 stopniach. Budynie gotujemy z mlekiem. Zimne budynie miksujemy z miękką margaryna Kasią. Krem wykładamy na ciasto i na wierzch kroimy truskawki. Posypujemy startą białą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 17.07.2012 21:56
szkoda że juz po truskawkach:(
Magula 28.06.2012 07:33
zjadłabym taka tarte
cukiereczek 15.05.2012 10:57
super prze[pis
Margo1 30.08.2011 19:40
lubie tarty
aginaa 10.08.2011 19:30
polecam :)
Gosia40 09.08.2011 10:28
ale pychota!
szyba 08.08.2011 22:38
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak