Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos holenderski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
żółtko jajek 2 szt
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sos holenderski

Gotujemy wino z solą i pieprzem a gdy wystygnie dodajemy żółtka i odrobinę zimnej wody i stawiamy na małym ogniu w drugim większym naczyniu z gorącą wodą i ubijamy aż żółtka zaczną gęstnieć,następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy po kawałku masła stale ubijając aż powstanie jednolita masa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak