Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos jałowcowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
woda 1/2 litra
cebula 1 szt
ziarna jałowca rozgniecione 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sos jałowcowy

W rondelku rozpuszczamy masło i zarumieniamy na nim mąkę rozprowadzamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia,następnie dodajemy drobno posiekaną cebulę i owoce jałowca i gotujemy pół godziny.Sos przecieramy przez sito doprawiamy solą i pieprzem i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 03.02.2012 17:56
ja też nie próbowałam
Dorota59 09.08.2011 17:30
takiego to nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak