Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana kaszą gryczaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 duże
kasza gryczana 150 gram
pieczarki 150 gram
cebula biała 1 sztuka
ser feta 200 gram
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
ser ementaler 3 grube plastry
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kaszą gryczaną

Kaszę ugotować. Pieczarki podsmażyć z cebulką na oleju, dodać do tego kaszę i doprawić przyprawami i czosnkiem podsmażyć jeszcze ok 5 minut , na koniec dać ser feta pokrojony w kostkę, wymieszać i faszerować papryki. Nafaszerowane papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec z serem żółtym na wierzchu w 160 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 06.01.2013 19:10
smaczne
Elżbieta15 18.04.2012 00:06
uwielbiam
usmiech 09.02.2012 11:06
fajne
owca441 04.12.2011 20:13
świetna
owca441 04.12.2011 20:13
świetna
Joanna108
Joanna108 27.09.2011 07:37
takiego farszu jeszcze nie próbowałam
Wafelek2601 23.09.2011 00:33
pyszności
Magdalena67 05.09.2011 11:54
Wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak