Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos fasolowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 10 dkg
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler plaster
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
ketchup 1 łyżka
wywar z fasoli 1 szklanka
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: sos fasolowy

Fasolę moczymy kilka godzin a następnie gotujemy do miękkości razem z jarzynami.Przecieramy przez sito,rozprowadzamy wywarem z gotowania fasoli.następnie dodajemy ketchup i sól i pieprz do smaku.Przed podaniem mieszamy z masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 12.10.2011 11:34
ciekawy sosik!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak