Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z żółtym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
ser żółty 3-4 plasterki
masło 1 łyżka
sól do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
papryka mielona 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z żółtym serem

Fasolkę umyć, oczyścić, włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem szczypty kwasku cytrynowego i ugotować do miękkości. Następnie wyjąć z wody, wyłożyć na półmisek, polać stopionym masłem, przykryć plasterkami sera, posypać papryką [ostrą lub słodką] i zapiec w rozgrzanym piekarniku. Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.01.2013 00:46
Fasolki szparagowej z serem nigdy nie jadłam, ale to połączenie wydaje się być naprawdę fajne. Na pewno wypróbuję.
Seba 03.09.2012 11:19
super
Ada-Gaba 07.01.2012 11:34
pyszny przepis
Beata61 08.08.2011 18:56
uwielbiam fasolkę, prosto i smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak