Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt.
cebula 1 szt.
jabłka 2 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cukier 1 łyżka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę szatkujemy, cebulkę kroimy w cienkie talarki łączymy i posypujemy szczyptą soli. Odstawimy na kilka minut. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce jarzynowej do kapusty z cebulką. Dodajemy olej, pieprz i doprawiamy do smaku cukrem. Wszystko razem mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak