Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 500 g
marchew 3 szt.
seler 1/2 szt.
pietruszka 1 szt.
cebula 4 szt.
olej 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Ryby usmażyć i pozostawić do wystudzenia.
Seler, pietruszkę i marchew zetrzeć na tarce na o grubych otworkach. Cebulę pokroić w paski. Do garnka wlewamy 2 łyżki oliwy i wrzucamy warzywa. Smażymy krótką chwilę. Następnie wlewamy wodę, aby zakryć zupełnie warzywa w garnku i dusimy do miękkości. Gdy warzywa już zmiękną, dodajemy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, doprawiamy cukrem i przyprawami do smak. Wszystko razem dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę gotujemy.
Wystudzonym sosem greckim, przykrywamy ryby ułożone uprzednio na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 12.05.2013 13:59
lubię z ziemniaczkami
Justyna53
Justyna53 03.09.2012 13:17
pyszny przepis,robie bardzo podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak