Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 1 szt
przecier pomidorowy 2/3 słoiczka
śmietana 18 proc 250 ml
makaron świderki 1 szklanka
ryż 1 szklanka
kostka do makaronu 2 szt
kostka wołowa 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
marchewka 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 5 szt
natka selera do smaku
woda 2,5 litra
papryka mielona 1 płaska łyżka
mąka 1 łyżka
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka

Ryż i makaron ugotować i odcedzić.
Do garnka wlać wodę,dodać kostki,wszystkie przyprawy,pokrojoną marchewkę i pomidora.Gdy warzywa będą miękkie dodać przecier pomidorowy oraz ryż i makaron,chwilę podgotować.Całość zabielić śmietaną zmieszaną z łyżką mąki.Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 15.08.2011 15:29
uwielbiam
ewasylwia 08.08.2011 15:52
ja wolę bardziej czerwone pomidorówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak