Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba panierowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 400 g
jajko 1 szt.
mleko 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cytryna 1 szt.
mąka pszenna 1/3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba panierowana

Filety opłukać, osuszyć (rozmrozić jeśli są mrożone), posypać solą i pieprzem, podzielić na kawałki. Jajko roztrzepać z mlekiem. Na patelni rozgrzać olej. Przygotowaną rybę panierować w jajku i mące. Smażyć z obydwu stron na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 29.10.2011 17:22
Pyszna i zdrowa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak