Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spaghetti 250 g
pomidory krojone z puszki 1/2 szt.
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
cukier 1/2 łyżeczki
chili 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
tuńczyk w sosie własnym 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z tuńczykiem

Makaron ugotować al dente. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać cebulę, czosnek i zeszklić.
Dodać pomidory z puszki, cukier, chilli, sól, pieprz i razem pogotować
ok. 5 minut, aż sos zgęstnieje. Dodać tuńczyka, wymieszać i chwilę poddusić. Następnie dodać ugotowany makaron i wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem, przełożyć na talerze
i udekorować liśćmi bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 06.10.2011 10:28
smacznie wygląda...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak