Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koperek 1 pęczek
masło 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
rosół 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

W małym garnku roztopić masło, na rozgrzane masło wsypać mąkę i szybko zamieszać, tak aby mąka nie przywarła do spodu. Do zasmażki wlewamy rosół jednocześnie mieszając, tak aby nam się nie porobiły grudki, doprowadzic do wrzenia. Koperek poszatkowac i dodac do sosu, doprawic solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rique 07.11.2011 15:56
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak