Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt Stracciatella

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt.
mąka pszenna 3/4 szkl.
mąka ziemniaczana 3/4 szkl.
cukier 1 szkl.
woda 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
czekolada gorzka 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt Stracciatella

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając dodać stopniowo cukier. Na końcu dodać po jednym żółtku.
W miseczce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Dodać wodę.
Na końcu dodać kawałki czekolady. Delikatnie wymieszać.
Formę prostokątną o wymiarach około 35x24cm wysmarować masłem lub margaryną i posypać bułką tartą.
Gotowe ciasto przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku
20-25 min. w temperaturze 200 °C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 14.07.2012 09:24
świetna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak