Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Rafaello

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jaja 6 sztuk
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
ocet 1 nakrętka
cukier 6 łyżek
mąka krupczatka 4 łyżki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
olej 0,5 szklanki
Krem:
mleko 1/2 l
budyń śmietankowy 1 opakowanie
mąka pszenna 3 łyżki
cukier 1 szklanka
margaryna śniadaniowa 3/4 pudełka
olejek śmietankowy 1/2 buteleczki
wiórki
masło 1,5 pudełka
olejek śmietankowy 1/2 buteleczki
kokos 20 dag
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Rafaello

Biszkopt:
Białka oddzielamy od żółtek. Do żółtek dodać proszek do pieczenia, ocet i wymieszać. Do ubitych na sztywno białek z cukrem dodajemy wyrośnięte żółtka i resztę składników. Piec 40 min w 180*.
Krem:
Z mleka, budyniu, mąki, cukru gotujemy budyń i studzimy go. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół, smarujemy dżemem, na to kładziemy połowę kremu kładziemy ciasto i smarujemy resztą kremu. Na wierzchu posypujemy przesmażony kokos.
Kokos:
Do garnka wkładamy masło, cukier, olejek i kokos. Przesmażamy do póki kokos nie będzie przesmażony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak