Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 8 szt.
mięso mielone 500 g
cebula 1 szt.
czosnek 1 ząbek
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
mleko 3 łyżki
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsem

Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę a czosnek posiekać albo przepuścić przez praskę. Podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Dodać mięso i wszystko razem przesmażyć ok 10 minut. Mięso przełożyć do miski i gdy ostygnie dodać jajko i bułkę tartą i dobrze wymieszać.
Na każdy naleśnik nałożyć pasek farszu, zwinąć w rulon, końce zawinąć do środka. Każdy z krokietów obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, na niewielkim gazie aż będą złote i chrupiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana1 25.09.2013 11:40
bardzo fajne
Małgorzata106 11.05.2012 20:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak