Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z rusztu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 2 kg
masło 60 dkg
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z rusztu

Mięso umyć osuszyć. Masło rozpuścić i dokładnie posmarować mięso, oprószyć solą i pieprzem. Dać na ruszt i co 10 min. polewać stopionym masłem. Obracać. Jeżeli chcemy mieć polędwicę krwistą należy skrócić czas grillowania. Mięso musi być w całości i nie wolno go nakłuwać, aby nie wyleciał z niego sok. Ta porcja jest ok. na 10 osób.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 19.06.2013 07:37
super fajna
jeta72 26.07.2012 10:37
pyszna :-)
berys18 07.01.2012 09:26
świetny pomysł na wołowinkę
ronald88 27.10.2011 15:49
wow supcio
ankaryba 20.10.2011 23:39
pycha
smakoszek 06.10.2011 12:02
pyszna
piotereq 05.10.2011 09:37
super
piotereq 05.10.2011 09:37
super
Wafelek2601 19.09.2011 09:57
mniam
Wafelek2601 19.09.2011 09:57
mniam
Monika193
Monika193 20.08.2011 23:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak