Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z gulaszem tajskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 300 g
papryka 100 g
cebula 40 g
czosnek 20 g
ocet balsamiczny 20 g
pietruszka siekana 20 g
marchew 50 g
śmietana 70 g
mąka 100 g
filet z kurczaka 300 g
groszek zielony 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z gulaszem tajskim

mięso przyprawiamy wg uznania ( powinno być dość pikantne) pokroić w kawałki przesmażyć, warzywa pokroić w julienne podsmażyc na maśle dodać ocet balsamiczny oraz pietruszkę całość poddusić dodać groszek zielony. W miedzy czasie uparowac ryż, do warzyw dodać bulion ew wody 1 litr dodać przyprawy, po zagotowaniu dodać śmietanę oraz zagęścić mąką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lee-aa 29.08.2011 22:16
W kuchni tajskiej nie używa się octu balsamicznego. Kuchnia tajska wymaga specyficznego doboru przypraw, groszku zielonego i pietruszki też raczej tam nie znajdziemy...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak