Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1 l
filet z mintaja 50 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
papryczka chilli 1 szt
sok z połówki cytryny do smaku
sos sojowy 5 łyżek
natka pietruszki do dekoracji
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z ryby

Umyj filety,pokrój na kawałki,pokrop sokiem z cytryny i sosem sojowym.Dymkę starannie umyj i posiekaj razem ze szczypiorkiem.Papryczkę chilli przetnij na pół,usuń nasiona i drobniutko posiekaj.Zagotuj bulion,dopraw go solą,pieprzem i curry,następnie dodaj do niego dymkę z ostrą papryczką.Po zagotowaniu bulionu dodaj rybę,gotuj przez 10-15minut,uważając,by się nie rozgotowała.Natkę pietruszki umyj,posiekaj i posyp na zupę.Podawaj z pieczywem.Możesz dodać do zupy puszkę pomidorów w zalewie i szczyptę słodkiej papryki-będzie lepsza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak